Sivut

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kuivahuovutus

Ensimmäisenä palautimme mieleen kuivahuovutusta eli tutummin neulahuovutusta. Tähän kertaan mennessä olisi ollut syytä suunnitella oman tuoteperheen idea, mutta minä en vain saanut päähäni, mitä ryhtyisin tekemään. Hiukan epätoivoisena suuntasin ensimmäiselle tunnille ja yritin pohtia sopivaa opetuskokonaisuutta. Ajatuksissani oli pieni toive saada liittää opetustehtävä jollain konstilla musiikkiin. Siitä se ajatus sitten lähti.  


Ylhäällä näette alkuperäisen luonnostelman suunnitelmastani. Päätin valmistaa nuottiperheen, joiden avulla voin opettaa pienille lapsille erilaiset nuotit ja niiden merkityksen. Mielestäni musiikin opetuksessa on paljon mahdollisuuksia ja nykyisin myös oppikirjoissa on paljon potentiaalia laadukkaaseen musiikin opetukseen, kun sitä oikein hyödynnettäisiin. Hyvä alku musiikin teoriaan tutustumiseen on oppia tunnistamaan nuotteja. Suunnittelin, että perhettäni on mahdollista käyttää esi- ja alkuopetuksessa tai jopa lastentarhan puolella. Valitsin siis neljä helpointa nuottia ja valmistin niistä lempeät hahmot.


Ensimmäisenä lähdin suunnittelemaan Isä Kokonuottia kuivahuovutuksen keinoin. Täytemalli, jonka päälle hahmo on huovutettu, on rakennettu keskeneräisestä villasukasta, vaahtomuovin paloista, vanuista ja muista täyteainemateriaaleista. 

Sen jälkeen lähdin asettelemaan huovasta kerroksia hahmon päälle niin, että kuidut menevät ristikkäin ja aloin huovuttamaan neulan avulla.  


Neulahuovuttamainen voi kestää kauankin riippuen työn koosta ja siitä, kuinka tiiviin hahmon haluat. Kun olin tyytyväinen hahmon ulkoiseen olemukseen, lisäsin huovuttamalla myös kasvot.


Näin Isä Kokonuotti sai muotonsa. Lisäksi hänelle on tehty myös silinterihattu, mutta siitä kerron lisää seuraavassa tekstissä.

Ei kommentteja: